Wat heeft Walcheren u te bieden?

Langs de Walcherse kust ligt een reeks bekende badplaatsen, ieder minder dan 10 kilometer van elkaar vandaan. In de streek in het zuidwesten van Walcheren ligt het vakantieplaatsje Domburg.

Domburg is al jaren de meest gezellige familiebadplaats waar in de zomermaanden bijna iedere dag activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud, zoals bijvoorbeeld de wekelijkse toeristenmarkt, ringrijden en gaaischieten.

Verder vindt u in het dorp verschillende winkels, restaurants, terrassen en cafeetjes waar u heerlijk kunt genieten.   

 

In het noorden van Walcheren ligt: Veere. Dit middeleeuwse stadje ademt in elke gebouw en straat en roemrijk verleden uit. Fraaie vestingwerken en andere monumenten domineren de horizon.

Veere heeft een jachthaven middenin het stadje en is zeer schilderachtig gelegen aan het Veerse Meer, een uitgebreid watersportgebied.  In het hartje van Zeeland ligt het Veerse Meer. Een van de grootste watersportgebieden van Nederland. De mogelijkheden voor vissen, surfen, zeilen, kanoŽn, waterskiŽn en sportduiken zijn talrijk, evenals les mogelijkheden en materiaalverhuur hiervoor.

Grote en kleine jachthavens met meer en minder uitgebreide voorzieningen vindt u volop in dit brakwatergebied. Het is tevens een prachtig natuurgebied met recreatieterrein langs de oevers en op de eilandjes (bijv. de Haringvreter) en wandel- & fiets mogelijkheden.

 

In de schaduw van Domburg, op slechts twee km van de kust ligt het ringdorp Aagtekerke. Hier is de 15e eeuwse kerk te bezichtigen. Westkapelle (op 4 kilometer afstand van Domburg) beschikt over een 'dijk van een dijk': de Westkapelse Zeedijk. De zee vormde hier regelmatig een bedreiging omdat het dorp op de kop van Walcheren ligt, met de punt in de zee.

Nog steeds is de eeuwenoude, markante vuurtoren, wereldberoemd geworden door de schilderijen van Mondriaan, een baken voor de scheepvaart. Westkapelle wordt een dorp van dijkwerkers genoemd. Vooral ook bij vissers is Westkapelle zeer geliefd.  

 

Vlissingen is met zijn brede en lange boulevard een attractie op zich. Deze stad van Michiel de Ruiter ademt een zekere maritieme sfeer uit.

Dat proef je wanneer je langs de kade naar de jachthaven loopt, genietend van het uitzicht op de Westerschelde en de beloodsing van de schepen. Het Stedelijk Museum vertelt u alles over het maritieme verleden van Vlissingen.

Ook in het Arsenaal beleeft u de zeer roemrijke tijd tijdens de vlootschouw opnieuw. Her Arsenaal heeft ook een 65 meter hoge uitzichttoren en diverse spectaculaire attracties. In Reptielenzoo Guyana treft u een tentoonstelling aan van reptielen, amfibieŽn en insecten uit de gehele wereld.

 

 

Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, sluit de tocht langs de plaatsen waardig af. Deze monumentenstad telt ruim 1000 grote en kleine monumenten.

Een stadswandeling onder leiding van een gids voert u langs deze levende herinneringen uit het verleden. De eeuwenoude Norbertijner Abdij is het hoogtepunt van deze tocht. De gebouwen zijn thans in gebruik door de Provincie Zeeland en het Zeeuws Museum.

Miniatuur Walcheren toont u het hele eiland in een notendop. En wilt u Middelburg eens vanaf het water bekijken, dat kan tijdens een rondvaart door de grachten.